Новини от Полиграфия Офис Център

Първи футболен турнир за купата на

Първи футболен турнир за купата на

На 20 и 21 април 2012 г. на терените на комплекс „Спортна София” в Борисовата градина се проведе първият приятелски турнир за купата на Полиграфия, по инициатива на AG Capital и BLD Asset Management. В него взеха участие общо 6 футболни отбора на GfK, в-к “24 часа”, Groupama, сборен отбор Полиграфия, AG Capital и отборът на Райфайзен банк.
Турнирът е първата проява от поредицата събития, планирани с цел изграждането на приятелска корпоративна атмосфера и колегиалност между компаниите – наематели в Полиграфия офис център. Съдийството на мача беше поверено на лицензирана съдийска бригада, участващи в Българската лига по футзал, с ръководител Милен Шопов.

Отборите бяха разпределени чрез жребий в 2 групи. След оспорваните срещи в групите на 20 април и на полуфиналите на 21 април третото място в турнира извоюва отборът на в-к „24 часа”. Финалът се игра между отборите на Райфайзен банк и AG Capital, като AG Capital победи убедително с 5:2, въпреки че отбора на Райфайзен отбеляза първите два гола в срещата.

Полиграфия Офис Център беше тържествено открита

Полиграфия Офис Център беше тържествено открита

На 5ти март 2012 година се състоя тържествената церемония по официалното откриване на Полиграфия Офис Център. Проектът страртира при 95% заетост, а събитието премина под надслова „Класиката е модерна”, вдъхновено от запазената класическата архитектурна визия на сградата и напълно новата й функционалност.
Сградата беше обявена за официално открита чрез тържествено прерязване на лентата от акционерите в БЛД Офис Парк г-н Христо Илиев, г-н Димитър Савов и г-н Реймънд Терафранка.

Събитието беше уважено от много специални гости, изпълнителни директори на банки, фирми – партньори, клиенти, журналисти и много други.

Музейната галерия за съвременно изкуство имаше също своето специално участие с оригинали на Пикасо, Матис Шагал, Миро и Анди Уорхол.

За гостите на вечерта имаше специална изненада. Гост – звезда на вечерта беше добилият известност в България като господинът от Лондон, английския филмов артист Бен Крос. В духа на мотото на събитието той беше подготвил джаз изпълнения със съвременно звучене.

„Райфайзенбанк - България“ ЕАД нае 2400 кв. м

Полиграфия офис център спечели нов клиент в състезанието на бизнес комплексите за привличане на наематели. „Райфайзенбанк - България“ ЕАД нае 2400 кв. м площ в центъра. „Поради разрастването на банката през последните години сградата на централното й управление на ул. „Гогол“ се оказа недостатъчна, за да побере всички служители“, коментира Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на „Райфайзенбанк“. „Инвестирахме, за да подобрим условията за труд в централата и да обслужваме още по-добре клиентите си“, допълни той. „Във Виена, където е централата на „Райфайзенбанк“, много качествени офис сгради са всъщност реновирани исторически постройки. Така е и с архитектурата на сградата на бившия Полиграфически комбинат, построена през 50-те години на XX в. - запазена отвън и напълно модернизирана отвътре“.

Сграда на годината 2011

От 1-ви декември всеки може да подкрепи Полиграфия Офис Център в надпреварата за Сграда на годината. Публиката гласува и дава приз на своя фаворит сред участниците. Това може да бъде направено на: http://www.buildingoftheyear.bg/vote.php?bid=548
Полиграфия Офис Център участва в категория Обществени сгради с бизнес предназначение, подкатегория Реконструкции. Тържествената церемония по връчване на наградите в Национален конкурс „Сграда на годината” ще се проведе на 14 декември и ще се излъчва по БНТ 1.

Дай своя глас за един архитектурен шедьовър и първокласен бизнес комплекс!

Инвеститорите на Полиграфия се нанесоха в сградата

Ей Джи Кепитъл и БЛД Асет Мениджмънт заявиха личната си ангажираност към Полиграфия Офис Център като избраха комплекса за свой нов офис и отправна точка на успешната им дейност.
От средата на октомври новите имена в комплекса са: Ей Джи Кепитъл, една от най-големите инвестиционни бизнес групи в България; БЛД Асет Мениджмънт – компания, която управлява над 100 мил. евро активи в недвижими имоти.; Адрес Недвижими Имоти - най-голямата българска структура за недвижими имоти, Фасилити Оптимум - компания с пълно национално покритие, ексклузивно специализирана в управлението и поддръжката на сгради;  Адванс Адрес Експертни Оценки – сред трите най-големи оценители в България;  Април Риск Салюшънс – важен фактор в застрахователния сектор, специализиран в недвижима собственост и щети., ТопИнс – компания, предоставяща на крайни клиенти онлайн търсене и сравняване на най-разпространените застраховки на българския пазар и Секюрити Оптимум – част от Фасилити Оптимум.


Онтотекст премести офиса си в Полиграфия

Онтотекст, водещ доставчик на софтуер в областта на семантичния уеб, е наемател в Полиграфия Офис Център. Наемайки 870 квадратни метра в бизнес комплекса, компанията цели да осигури на екипа си най-добрите работни условия за стимулиране на корпоративния прогрес и развитие.
Онтотекст се обособява като самостоятелна компания в рамките на Сирма Груп Холдинг през 2008 г. и се фокусира в областта на обработката и представяне на знания, лингвистика, семантичен уеб и уеб услуги. Онтотекст е най-успешният български участник в изследователски проекти по 6-та и 7-ма Рамкови програми на Европейската комисия.
До края на годината екипът на компанията се очаква да достигне 70 души, работещи в нейните офиси в София, Варна и САЩ.


Групама в Полиграфия Офис Център

“Групама Животозастраховане“ ЕАД и „Групама Застраховане“ ЕАД са с нов адрес от юли 2011 г., когато отличителния стил, удобната локация и техническите параметри на Полиграфия ги печелят за наемател в сградата.
Двете структури са правоприемници на Застрахователно и Животозастрахователно Дружества „ДСК Гаранция“ АД, които през 2008г. бяха закупени от френската застрахователна и финансова Група - ГРУПАМА А.Д.

Компаниите са изключителен партньор на Банка ДСК ЕАД, по силата на дългогодишно споразумение за сътрудничество в областта на банковото застраховане. Това ползотворно партньорство даде заслужен резултат през 2011г., когато Групама Животозастраховане и Банка ДСК, спечелиха наградата за Комбиниран Финансов Продукт в конкурса „Финансов Продукт на Годината“ организиран от Банки, Инвестиции, Пари.

Нова кафе верига стъпва в Полиграфия

Нова кафе верига отваря първия си обект в Полиграфия офис център в края на лятото. Първото Via cafe ще бъде разположено на площ от 173 кв. м на партерния етаж на бизнес центъра на бул. "Цариградско шосе". В него ще се предлагат кафе специалитети по нови и оригинални рецепти, грижливо приготвяни от професионални баристи.

Чрез заведението на българския пазар стъпва и известната турската верига за десерти "Кавказ". Амбицията на създателите на веригата е кафетерията да се превърне в предпочитано място за срещи както в деловото ежедневие, така и в моментите, избирани за релакс и забавление. Веригата е собственост на българска компания, чийто планове включват отварянето на нови локации в София и страната до края на годината.

Ubisoft e наемател в Полиграфия

Ubisoft (Юбисофт), една от най-големите световни софтуерни корпорации, вече е наемател на офис площи в Полиграфия Офис Център. Софийският офис на компанията ще се разположи на обща площ от 1428 квадратни метра. Заедно с това тя е избрала да наеме и 15 паркоместа от паркинга на Полиграфия Офис Център.

Българският екип на Юбисофт се състои от около 100 професионалиста в разработването на електронни игри в разнообразни жанрове и за различни платформи: художници, програмисти, аниматори и други специалисти. За да осигури творческа атмосфера за своите служители, компанията избира да наеме петия етаж от страда Б на Полиграфия Офис Център, характерен с изключително високите си тавани и вдъхновяваща гледка към центъра на София.

Фортън избра Полиграфия за свое работно място

Ексклузивният консултант на проекта Фортън Интернешънъл също е един от новите наематели в бизнес сградата. Компанията е изцяло специализирана в областта на бизнес имотите и е стратегически партньор на международната консултантска компания Cushman&Wakefield за България, Сърбия, Македония и Косово. Екипът на дружеството планира да се премести в Polygraphia Office Center следващия месец.

„Проектът дава възможност да покрием всички съвременни корпоративни критерии за качество и комфорт на офис средата, като по този начин засвидетелстваме и личната си ангажираност и доверие в проекта“, обяснява избора на Forton Кайзеров.


Първа   « 1 2 »  Последна